Petri Mäkelä Satunnaisia mielipiteitä ja poliittisia piikkejä

USA:n laivasto merirosvoina... vai sittenkin poliiseina?

USA:n laivaston erikoisjoukot, Navy SEAL:it, valtasivat eilen egyptiläisen, Pohjois-Korean lipun alla purjehtineen öljytankkerin Kyproksen edustalla. USA:n laivasto toimi presidentti Obaman käskystä ja Libyan hallituksen pyynnöstä.

 

Tankkeri on lastattu täyteen raakaöljyä Libyan Es-Siderissä. Tässä kohtaa tapaus muuttuu mielenkiintoiseksi. Tankkerin lastaamisen olivat järjestäneet Libyan länsiosissa toimivat kapinalliset, ilman öljyn omistajan, Libyan valtiollisen öljy-yhtiön lupaa.

 

Eli siis varastettua öljyä kuljettava tankkeri kaapataan öljyn omistajan pyynnöstä, tankkerissa on pyörinyt myös ostajan ominaisuudessa israelilaisia ja senegalilainen. Lisäksi Pohjois-Korea on peruuttanut öljytankkerilta oikeuden käyttää sen lippua, vedoten siihen että öljytankkerin lasti on Pohjois-Korealta kiellettyä (Contraband).

 

Jos Pohjois-Korea ei ole halunnut sen lipun alla kuljetettavan öljyä, miksi se on antanut lipunkäyttöoikeuden öljytankkerille? Mitähän tankkerille tapahtuu seuraavaksi ja miksi ihmeessä Libyan rannikkovartiosto ei saanut sitä tykkiveneellä pysähtymään?

 

Kaiken kaikkiaan vuoden hämmentävimpiä tapauksia..

 

http://www.theguardian.com/world/2014/mar/17/navy-seals-oil-tanker-morning-glory-libyan-rebels

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (1 kommentti)

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Lisähuomiona tuon Libyan öljyn omistusoikeus on vielä ihan oma saagansa, jossa riittää mutkia matkaan.

Toimituksen poiminnat