Petri Mäkelä Satunnaisia mielipiteitä ja poliittisia piikkejä

Oikeus ja kohtuus kateissa Suomessa?

Järjettömistä, vailla mitään syytä tehdyistä ja äärimmäisen raaoista murhista elinkautiseen tuomittuja vapautetaan alle 20 vuoden vankeuden jälkeen. Nämä murhaajat ehtivät tällä toimintatavalla istumaan kolme elinkautista elämänsä aikana.

 

Löytyykö Suomesta yhtään ihmistä, jonka oikeudentajuun mahtuu, että elinkautinen on alle 30 % ihmisen odotettavissa olevasta eliniästä?

 

Murhasta tai useammasta henkirikoksesta elinkautiseen tuomittujen tulisi istua tuomionsa aina loppuun asti, eikä vapauttamisen tulisi olla vaihtoehtona. Kustannuksissa voitaisiin säästää huomattavasti heikentämällä elinkautisvankien oloja huomattavasti. 2X2 metriä koppi, ilman virikkeitä ja ulkoilu+suihku kerran viikossa.

 

http://www.iltalehti.fi/uutiset/2014100118710871_uu.shtml

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Ei vapautuksia, mutta ei myöskään epäinhimillistä vankien kohtelua.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ei epäihnimillistä, mutta edullista. Älyttömintä olisi uhrata kohtuuttomia panostuksia henkilöihin, joita ei lasketa vapaalle jalalle.

Nythän vankeihin panostetaan enemmän kuin vanhuksiin tai varusmiehiin.

Pekka Iiskonmaki

#2
Muuten samaa mieltä, mutta koppi voisi olla 2,5 x 2 metriä. Silloin pitkäkin murhaaja mahtuu suorana nukkumaan.

Petri Muinonen

Ulkoistetaan elinkautisvankien rikosseuraamuspalvelut halvemman kulutason maihin, esim. jonnekin Kaakkois-Aasiaan tai Pohjois-Afrikkaan. Siellä ei liene suuria lämmityskustannuksia, eikä varmaan tarvita telkkaakaan kun vangit eivät kieltä kuitenkaan ymmärtäne? Säästö olisi merkittävä...

Käyttäjän VilleMaki kuva
Ville Mäki

Samaa mieltä. On järjetöntä, että Suomessa ei edes raaoista ja julmista murhista voi saada oikeaa elinkautista. Ja elinkautisen minimikin on euroopalaisittan ja jopa pohjoismaisella mittapuulla mitattuna alhainen. Mielestäni miniminkin elinkautsessa tulisi olla 20 vuotta. Ja jos tappaa toisenkin kerran vapauduttuaan, silloin pitäisi viskata vankilaan loppuelämäkseen. Ikävä kyllä Suomessa ei ole helppoa päästä tähän, kun vihervasureille on rikollisten oikeudet tärkeämpiä kuin uhrien ja heidän omaistensa.

Tapio Vehmaskoski

Elinkautista ei pitäisi kutsua elinkautiseksi, koska se ei ole elinkautinen. Poliittista asioiden hämärtämistä "elinkautis"-sanailu. Ikäänkuin asian nimellä tulisi tuomiosta hyväksyttävämpi?

Toimituksen poiminnat