Petri Mäkelä Satunnaisia mielipiteitä ja poliittisia piikkejä

Islamin ilosanomaa levitetään Köpenhaminassa? Terrori-isku

  • Luodinreikiä tapahtumapaikan lasissa (Kuva Tanskan Tv2)
    Luodinreikiä tapahtumapaikan lasissa (Kuva Tanskan Tv2)

Köpenhaminassa järjestettiin tänään keskustelutilaisuus, jossa puhujana oli mm. pilapiirtäjä Lars Vilks, joka on joutunut muhammedia satirisoivien pilakuviensa takia elämään poliisivartiossa. 

 

Tilaisuuteen on viimeisimpien tietojen mukaan hyökätty ampuma-asein ja ainakin kolme poliisia on haavoittunut. Viimeisimmän tiedon mukaan paikalla oli myös Ranskan suurlähettiläs.

 

Isku jäljittelee Charlie Hebdon iskua, niin toimintatavan, kuin kohteenkin osalta.  Isketään muhammedia ja islamia kritisoineita tahoja vastaan asehyökkäyksellä kirkkaassa päivänvalossa.

 

On erittäin huolestuttavaa, että länsimaista sananvapautta vastaan kohdistuvat väkivaltaiset terrori-iskut yleistyvät Euroopassa näin nopeasti.  Onkin ensiarvoisen tärkeää selvittää minkälaista tukea (jos mitään) näiden iskujen tekijät ovat saaneet islamilaisilta äärijärjestöiltä. Jos osoittautuu, että kyse on organisoidusta kampanjasta, joka kohdistuu eurooppalaisia perusarvoja kohtaan, on siihen vastattava äärimmäisellä voimalla. Riskihenkilöiden pääsy Eurooppaan on pysäytettävä ja islamistien elämä on tehtävä helvetiksi maanpäällä.

 

Noh, ainahan on mahdollista että iskun tekijä ei ole islamisti. Mutta kuinka moni oikeasti uskoo siihen?

 

 

 

-------

Lähteet:

http://jyllands-posten.dk/indland/politiretsvaesen/ECE7450594/Skyderi-ve...

 

http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015021419196155_ul.shtml

 

http://en.wikipedia.org/wiki/Lars_Vilks_Muhammad_drawings_controversy

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Jouko Silvennoinen

JE SUIS PEGIDA ja terveiset Husulle.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Lisätietoa haavoittuneista:

Unconfirmed reports that the 3 wounded police officers were part of Lars Vilks personal protection. #Copenhagen.— Conflict News (@rConflictNews) 14. helmikuuta 2015

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Tanskan poliisi, hesarin mukaan, epäilee Vilksin murhayritystä.

Pilakuvien julkaisusta on kohta 9 vuotta aikaa ja yhä Vilkes joutuu elämään ympärivuorokautisessa suojelussa. Karmivaa. Pitkää on viha.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1423884543730?ref=hs-ar...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Tanskan poliisi vahvistaan yhden kuolonuhrin terrori-iskussa.

Mika Selin

Breivik oli osoitus eurooppalaisesta ääri-oikeistosta mutta tämä isku on yksittäistapaus. Tai näin mulle on isot tytöt kertoneet.

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

tuosta puuttuu tumma vs. tumma, se sitten olisi kulttuurin mukainen välienselvittely?

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

"On erittäin huolestuttavaa, että länsimaista sananvapautta vastaan kohdistuvat väkivaltaiset terrori-iskut yleistyvät Euroopassa näin nopeasti."

Eiköhän nämä maailmanhalaajat kohta syytä tapahtumasta impiwaaraa ja pohjoismaista ahdasmielisyyttä sekä eurooppalaista nurkkapatriotismia. Je suis Halla-aho.

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Vaikuttaahan tuo aika selkeästi siltä, että syylliset on nuo kaksi ihmistä, jotka ampuivat ja pakenivat paikalta.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Eli näiden iskujen motivaationa ei ole mikään ideologia, jonka osuutta ja vaikutusta olisi tarpeen tuoda esille?

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth Vastaus kommenttiin #18

Ei ole mulla minkäänlaista käsitystä tekijän tai tekijöiden motiiveista. Kaikenlaisella voi spekuloida ennen kuin tietää..

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ja viimeinen korjaus 1 kuollut ja 3 poliisia haavoittunut.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kysyn vaan, milloin on Helsingin vuoro ?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Tätä ei vain voi enää kuitata yksittäistapauksena..

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Nyt on jo kuvottavaa, varsinkin kun Vilksiä ei voi pitää minään ääriliikkeen edustajana tai rikollisena muutenkaan.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

"Poliisi julkaisi myöhemmin illalla kuvan miehestä, jota epäillään ampujaksi. Hän oli pukeutunut tekohetkillä tummiin vaatteisiin. Poliisin mukaan hän on vaaleaihoinen ja arabin näköinen, 25-30-vuotias ja noin 185 senttiä pitkä."

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Äärimielisten tekemisiä ei kannata selittää 'Islamin ilosanomaksi'. Valtaosa maailman muslimeista kun kuitenkin tuomitsee terrorismin.

Tai onhan se meilläkin käytetty tehokeino. Ujutetaan keskusteluun virheellisiä termejä kun halutaan saada joku kokonainen ihmisryhmä näyttäytymään huonossa valossa totuudenvastaisesti. Vastaavia termejä solutetaan kuin 'vahingossa' arkipäivän keskusteluun toiveena että ne tulisivat yleiseen käyttöön.

Kuitenkaan samaa logiikkaa ei käytetä kaikkiin ryhmiin tasapuolisesti.

No, toivottavasti rikolliset jäävät kiinni. Se on kuitenkin kaikkien kannalta parasta.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Näiden iskujen tekijät kuitenkin kokevat ajavansa islamin asiaa...

Lisäksi olen skeptinen tuon "Valtaosa maailman muslimeista kun kuitenkin tuomitsee terrorismin." totuudenmukaisuudesta, kun muistetaan että valtaosa esim. Ranskan muslimeista kannataa ISIS:stä.

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola

Se on eri asia mitä päästään sekaisin olevat rikolliset kokevat. Uskoit sitten senkin.

Pitäisi pitää valittu logiikka ja väittää että esim Breivik ajoi pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan asiaa. Salaliittoteoriasivuilta sitten todiste jonka mukaan valtaosa länsimaalaisista kannataa Breivikin tekoa.
Se, jos mikä olisi johdonmukaista toimintaa.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä Vastaus kommenttiin #22

Eli yksittäistapaus, ei syytä rajoittaa tätä kannattavien pääsyä Eurooppaan?

Käyttäjän tomiketola kuva
Tomi Ketola Vastaus kommenttiin #23

Uskon että yksikään vastaavaan tekoon syyllistynyt ei tänne pääse ihan helposti. Se ei kuitenkaan ole syy estää tulemasta niitä jotka eivät vastaavaan ole syyllistyneet.

Ihmisiä ei sovi tuomita ennakolta vaikka sellaistakin jotkut näköjään haluavat. Siitä aukeaakin mielenkiintoinen maailma. Voihan jatkossa esim norjalaisia kieltää lisääntymästä koska Breivik.

Ilkka Huotari

"Äärimielisten tekemisiä ei kannata selittää 'Islamin ilosanomaksi'. Valtaosa maailman muslimeista kun kuitenkin tuomitsee terrorismin."

Taidat sekoittaa islamin opit ja ne keinot, joihin islamin seuraajat ovat valmiita ryhtymään puolustaessaan näitä oppeja.

Opit ovat kuitenkin pitkälti samat, nykyisin taitaa olla vallalla ajatus, että profeettaa ei saisi kuvata.

Siten "islamin ilosanoma" on ihan oikein sanottu.

Ja aika moni on sitä mieltä, että tämä oppi on oikea tulkinta islamista:
"Muslims protesting AGAINST freedom of speech: Thousands gather outside Downing Street over 'uncivilised' Charlie Hebdo cartoonists "
http://www.dailymail.co.uk/news/article-2944946/Th...

... tietenkään kaikki eivät ole valmiita terrori-iskuihin puolustaessaan näitä oppeja, mutta edelleen he ovat sitä mieltä, että profeetan kuvaaminen on väärin.

Tällainen ideologia sotii pahasti eurooppalaisia arvoja vastaan.

Esa Niemi

Tomi Ketola:
"Äärimielisten tekemisiä ei kannata selittää 'Islamin ilosanomaksi'. Valtaosa maailman muslimeista kun kuitenkin tuomitsee terrorismin."

Oletko valmis julistamaan itsensä profeetaksi julistaneen Muhammedin tavan levittää islamia äärimieliseksi? Profeetta Muhammed levitti islamia ja pitää ihmiset edelleenkin muslimeina miekan voimalla.

Islamin valkopesu on Tomillekin hikistä duunia kun islamin alusta lähtien väkivaltaa on käytetty ja käytetään edelleenkin eri puolilla maailmaa islamin levittämiseksi. Suurin osa muslimeista levittä islmia rauhanomaisesti esim. vaatimalla sharia lakia vääräuskoisten lakien tilalle kuten Briteissäkin jne.

Kari Ahveninen

Kuinka monta "yksittäistapausta" tarvitaan että se voidaan tulkita trendiksi?

Veikko Nironen

Turha on kenenkään vähänkään järkevästi ajattelevan väittää, että tämä ei liity mitenkään islamiin varsinkin kun ovat vuosikaudet tappouhkauksia esittäneet...

Käyttäjän mikael kuva
Mikael Lönnroth

Vaikkei vielä kovin paljon tiedä, niin voi ihan perustellusti spekuloida, että tämä teko liittyi tavalla tai toisella islamiin ja etenkin tämän yhden mahdollisen islamistin käsityksiin islamista.

Siinä mennään sitten kunnolla metsään kun kuvitellaan, että muslimit yleisesti jakavat näitä samoja käsityksiä vain siksi, että sattuvat identifoitumaan samannimiseen uskontokuntaan. Muslimeja on tosiaan ihan laidasta laitaan niin kuin muitakin uskovia. Suurin osa on jossain tosi keskellä.

Esa Niemi

Mikael:
"Vaikkei vielä kovin paljon tiedä, niin voi ihan perustellusti spekuloida, että tämä teko liittyi tavalla tai toisella islamiin ja etenkin tämän yhden mahdollisen islamistin käsityksiin islamista.

Siinä mennään sitten kunnolla metsään kun kuvitellaan, että muslimit yleisesti jakavat näitä samoja käsityksiä vain siksi, että sattuvat identifoitumaan samannimiseen uskontokuntaan. Muslimeja on tosiaan ihan laidasta laitaan niin kuin muitakin uskovia. Suurin osa on jossain tosi keskellä."

Mikä on islamissa "keskellä" olemista?

Osa muslimeista levittää islamia väkivaltaisesti, suurempi osa rauhanomasesti ja suurin osa muslimeista haluaisi eroon koko islamista jos se olisi vain mahdollista.

Islam on kokonaisvaltainen ideologia, vaikka siinä on myös uskonnollista aspektia. Islam ei edellytä jäseniltään uskomista, vaan ideologian mukaisesti toimimista.

Ilkka Huotari

Missä islamin haarassa Muhammedin kuvaaminen on nykyään sallittua?

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tämä tietää varmasti vielä suurempaa terrorismiin valmistautumista Tanskassa ja luultavasti koko Euroopassa. Teko oli valmisteltu: ihme että enempää ihmisiä ei päässyt hengestään. .Kaikki vain ilmaisunvapauden takia. -Näillä terroriteoilla tulee olevan merkitystä myös Euroopan poliittiseen tulevaisuuteen, monilla mailla on vaalit tänä vuonna, Tanskan vaalit ovat syksyllä.

Käyttäjän Savolax kuva
Jukka Heikkinen

Ja Härkösiä odotellessa...

tai oikeasti ne kirjoittaa oman blogin (naaras) jota ("uros") komppaa kivasti...

No voi Lappalainen uhrautua ensimmäisenä "mie oon charlie" mielellä kun se tykkää niin siitä...

Ja kohta vaaditaan Soinin irtisanoutumista tapahtumasta samalta taholta.

Käyttäjän jormah56 kuva
Jorma Härkönen

Kiitos ystävällisyydestä Heikkinen. Sulkeudun suosioosi.

Käyttäjän maxjussila kuva
Max Jussila

No, eipä ollut ihan ensimmäisten uutisten joukossa Uudessa Suomessa tämäkään "yksittäistapaus"...

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Yön aikana Kööpenhaminassa on ollut lisää ammuskelua

"What we know about the #cphshooting
2 attacks
2 civilians killed
5 police officers wounded
Suspects still at large"

Näiden lisäksi poliisi on ampunut yhden ihmisen.

Esa Niemi

Petri Mäkelä, tälläistä maahanmuuttoa emme selkeästi tarvitse. Vastaanottokyvyn ylittävän maahanmuuttopolitiikan jatkamiselle ei ole perusteita, vaan maltillinen maahanmuuttopolitiikka on ihan hyvä vaihtoehto.

Määrän sijaan meidän tulee painottaa laatua ja kotoutumisen tuloksia. Eurooppaan voi siis jatkossa tulla töitä tekemään, opiskelemaan ja rakkauden takia, mutta muutoin sosiaaliperäistä maahanmuuttoa voi tulla kiintiöpakolaisjärjestelmän kautta. Konfliktialueilta tulleita turvapaikkahakemuksen perusteella ei-pakolaiseksi todettavia autamme parhaiten lähtömaiden läheisyydessä. Meidän velvollisuutemme onkin auttaa kaikkia 52 miljoonaa pakolaista eikä käyttää 52 miljoonan pakolaisen resursseja yksittäisiin turvapaikkahakemuksen perusteella ei-pakolaiseksi todettavalle.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Jos ampuja on sama, niin näyttää olevan Pariisin malli. Ensin kohteena pilapiirtäjä, sitten juutalaiset. Toinen ammuskelu oli Kööpenhaminan pääsynagogan edessä ja ilmeisesti synagogan porttivahti kuoli.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1305928057780?ref=hs-to...

Ja poliisi ilmeisesti ampunut epäillyn.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Epäilty oli " arabin näköinen ".

Aikamoista rasismia ja vihapuheen ylittävää esiintuloa Tanskan poliisilta !

Suomessa uutisointi esimerkiksi Ylellä on ollut asiallisempaa ja tällaiset laajaa ihmisryhmää leimaavat luonnehdinnat on jätetty tykkänään pois. Myös terroristi/terrorismi -sanan käyttö on ollut meillä tiukassa kontrollissa.

Onkin syytä ensin tutkia ja vasta sitten hutkia, mikäli tarvetta ilmenee.

Esa Niemi

Juutalaiset pakenevat Ranskastakin huonontuneen turvallisuustilanteen takia. Juutalaisten koulut, päiväkodit ja muut paikat ovat jo aseellisessa vartiossa eri puolilla Eurooppaa.

Nyt pitää alkaa miettimään mihin juutalaiset voidaan evakuioda Euroopasta turvallisempiin maihin kun Eurooppa palaa holtittoman maahanmuuttopolitiikan myötä epävakauden aikakauteen.

Euroopassa asuvilta vaaditaan kuitenkin Sharia lain mukaisesti elämistä länsimaiden arvojen sijaan. Jos poikkeamme linjasta, niin se on islamin loukkaamista ja siitä rangaistaan kuten muslimimaissa. Pitäisi päättää alammeko islamilaiseksi teokratiaksi siveyspoliiseineen vai pidämmekö länsimaisista arvoista kiinni kuten demokratiasta, universaaleista ihmisoikeusarvoista ja oikeuskäsityksestä.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Myös Suomessa on nostettu poliisin valmiutta synagoogien läheisyydessä

Jari Nyberg

Kannattaisi muistaa, että ensin tulilinjalla ovat juutalaiset. Kun he loppuvat, tulilinjalle tulevat muut vääräuskoiset. Juutalaiset vain ovat tällä hetkellä islamilaisille helppo kohderyhmä, komppaavathan vasemmistolaiset ja vihreät länsimaissa täysillä juutalaisvastaisia iskuja Palestiinaa keppihevosenaan käyttäen.

Käyttäjän hietanenkaija kuva
Kaija Hietanen

Tanska on ollut terrorivalmiudessa etenkin Charlie Hebdon-iskujen jälkeen islamiin liittyvien pilakuvien takia, ja on tiedetty, että Tanska on islamistien "to do"-listalla. -Juutalaiset ovat olleet erityisen suojelun kohteena myös jo pidemmän aikaa, ja jos juutalaiset eivät olisi pyytäneet suojelua konfirmaatiojuhlaan lauantai-iltana Österbro-iskun jälkeen, uhreja olisi todennäköisesti saattanut tulla paljon enemmän, koska juhlassa oli n. 8o vierasta.

Käyttäjän VilleHeiskanen kuva
Ville Heiskanen

Onko näillä "ääri-islamisteilla" omat moskeijat ja opettajat? Kyllä ja ei. Käyvät samoissa paikoissa kuin "suvaitsevat" muslimit, mutta heidät poimitaan ja koulutetaan terroristeiksi usein ulkomailla. Kun he palaavat tehtäväänsä länsimaihin, niin saavatko apua "suvaitsevilta" muslimeilta? Minä väitän, että saavat. Kaveri on ollut poissa ja kaikki esittävät etteivät muka tiedä missä ja sitten ruokkivat ja hyysäävät. Kun pahin tapahtuu, niin ollaan kuin tämä terroristi olisi tipahtanut kuusta.

Kun kuuntelee "suvaitsevien" puheita, niin sieltä voi suoraan poimia, että profeetan pilkkaajat saavat mitä hakevat, vaikka tietenkin sivulauseessa myöntävät olevansa väkivaltaa vastaan. Emme missään nimessä voi rajoittaa sananvapautta, joten jää tulijoiden tehtäväksi sopeutua tai poistua länsimaista. Lisää sananvapauden käyttöä ja ongelma voi ratketa itsekseen, kun viimeisinkin itsepintainen suvaitsija tajuaa joutuneensa ristitulen väliin.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Näyttää siltä, että juutalaisyhteisö välttyi täpärästi suuremmalta verilöylyltä.

http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14239673270...

– "Seurakuntakeskuksessa oli käynnissä batmitsva-perhejuhla ja paikalla oli lähes sata ihmistä. Kööpenhaminan seurakunta välttyi täpärästi suuremmalta verilöylyltä, sisäisten turvajärjestelyiden sekä poliisin avulla."

Juutalaisyhteisö pyysi itse lisäapuja poliisilta iltapäivän teatteri-iskun jälkeen, peläten pahinta. No, he osuivat arviossaan oikeaan. Eli kohteena oli myös seurakuntakeskus.

http://www.hs.fi/ulkomaat/a1423975060120#kommentit

Veikko Nironen

Täytyy tosissaan elättää toivoa siitä, että Suomalaiset kevään vaaleissa heräävät...Ja katsovat ketkä ovat olleet nykyisen maahanmuuton puuhamiehiä eli hallituksessa alusta pitäen ja keskustakin vanhastaan...Ja eivät usko vaalien alla annettuja "vaalimielipiteitä"...
Kyllä Suomessa pitää ottaa paljon tarkempi linja ketä maahan otetaan, kun vastaanottavalla maalla on kerran valinnan mahdollisuus...Katsottava ketkä ovat kotiutuneet ja ketkä ei...
Varsinkaan kun työvoimasta ei ole varmasti puutetta ole näkyvissä, vaikka "viisaat" muuta puhuvat..
Täytyy olla nykyistä tarkempana varsinkin erään uskonnon edustajien kanssa, kun heikäläisten "ympärillä pyörii terroristeja ja muuta hässäkkää"...

Käyttäjän TimoTarus kuva
Timo Tarus

Tämä on alkua vasta. Kannattaa kysellä maahanmuuttajataustaisilta mikä heidän kansallinen identiteettinsä. Onko se siellä missä on syntynyt, vai siellä missä on sukunsa juuret?

Mikä saa maahanmuuttajataustaisen parikymppisen lähtemään "puolustamaan" sukunsa kotimaata?

Luulenpa, että viimeistään 2020 näiden "terroristien" määrä on Skandinaviassakin 5-6 kertainen siihen mitä se nyt on..

Yksi keino "tehtailla" näitä "taistelijoita" lisää on saada muutama miljoona pakolaista liikkeelle ja toimittaa ne ympäri Eurooppaa..

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Epäilty oli turvallisuuspoliisin vanha tuttu, joka on "todennäköisesti inspiroitunut militantista islamista."
http://www.hs.fi/ulkomaat/a1423976946515#kommentit

Enempää ei tässä vaiheessa tutkintaa kerrota.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Samaan aikaan toisaalla...
http://www.iltasanomat.fi/ulkomaat/art-14239723617...

"Pohjoissaksalainen Braunschweigin kaupunki on perunut tämänpäiväisen karnevaalikulkueen terroriuhan vuoksi lyhyellä varoitusajalla.
Poliisin lausunnon mukaan tieto konkreettisesta uhasta tuli luotettavalta turvallisuuslähteeltä, joka varoitti islamistien suunnittelemasta terrori-iskusta."

Poliisi on eristänyt Braunschweigin keskustan.

Käyttäjän eerojalkanen kuva
Mari Yritys

Ampujan henkilöllisyys paljastettu.
http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-142397998929...

"Ekstra Bladet -lehden mukaan ampuja on Tanskassa syntynyt Omar Abdel Hamid El-Hussein. Hän oli vapautunut vankilasta vain kaksi viikkoa sitten."

Toimituksen poiminnat