Boko Haram liittyi ISIS:iin kuten ennustin

Nigeriassa ja Kamerunissa toimiva ääri-islamistinen terroristijärjestö Boko Haram, joka tuli länsimaissa tunnetuksi koulutyttöjen kidnappauksistaan, on vannonut uskollisuutta Irakista ja Syyriasta levinneelle islamilaiselle valtiolle (ISIS) [1][2].

 

Arvelin tälläisen kehityksen olevan vääjäämätöntä jo viime kesäkuussa kirjoittamassani blogissa. Synkkä ennuste ääri-islamin noususta Kaukaasian ja Guineanlahden välille levittäytyvästä islamilaisesta kalifaatista etenee ikävän tarkasti. [3][4] Huolimatta ”maltillisten arabimaiden” ja lännen sotilasoperaatioista Irakissa ja Syyriassa.

 

Muunmuassa laajoja alueita Libyasta on sortunut ISIS:n alaisuudessa toimivien joukkojen käsiin. Lisäksi viimeisen kahden kuukauden aikana useat ääri-islamilaiset militanttijärjestöt niin Pakistanissa, kuin Afganistanissakin ovat vannoneet uskollisuutta ISIS:n mustalle lipulle.

 

ISIS:n hallinnassa oleva maantieteellisen alueen laajuus alkaa olla haastavaa järjestön sotilaalliselle tuhoamiselle. [5] Kalifaatin tuhoaminen vaatisi valtavasti sotilaallisia resursseja ja niitä varsinkaan länsimailla ei tällä hetkellä ole vapaana, kiitos Putinin uhittelun.  [6]

 

Ainakin voimme lopettaa puhumisen Islamista rauhan uskontona, kun jatkuvasti suuremmat osat sen seuraajista alkavat noudattaa Muhammedin esimerkkiä valloitusten, pakkokäännytysten ja joukkomurhien saralla.

 

Tästä aiheesta on ikävää kirjoittaa näin naistepäivänä, kun tietää mitä kauheuksia kalifaatin leviäminen tarkoittaa jopa miljoonille naisille ympäri Lähi-Itää ja Afrikkaa.

 

[1] http://www.aljazeera.com/news/2015/03/nigeria-boko-haram-pledges-allegiance-isil-150307201614660.html

[2] http://www.iltalehti.fi/ulkomaat/2015030719316994_ul.shtml

[3] http://petrimkel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/170772-isis-boko-haram-%E2%80%93-kalifaatin-paluu

[4] http://petrimkel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/172700-boko-haram-levittaytyy-kalifaatin-nousu-afrikassa

[5] http://petrimkel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/176754-isisn-lamauttaminen-val…

[6] http://petrimkel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/184132-nato-ja-venaja-%E2%80%9…

 

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu