Petri Mäkelä Satunnaisia mielipiteitä ja poliittisia piikkejä

Turvapaikan hakijoiden määrä räjähti – Ratkaisuna sopimusten noudattaminen

Helsingin sanomat uutisoi Suomeen tulleiden turvapaikkahakemusten määrän kasvaneen voimakkaasti. Erityisessä kasvussa ovat Somaliasta tulevien ihmisten turvapaikkahakemukset. On käsittämätöntä, että Suomi ottaa vastaan näitä turvapaikkahakemuksia, vaikka meillä ei ole siihen mitään velvollisuutta.

 

Esimerkiksi yksikään Somalialainen turvapaikan hakija ei voi saapua Suomeen suoraan Somaliasta. Näin kaikki kyseiseltä alueelta tulevat henkilöt voidaan palauttaa siihen maahan, josta ovat Suomeen tulleet tai ensimmäiseen turvalliseen valtioon Somalian ulkopuolella, jonka kautta he ovat matkustaneet.

 

On järjetöntä tukea ihmissalakuljetusta ja etuusshoppailua samalla, kun Suomen valtio joutuu säästämään kovalla kädellä menoistaan. Suurimmalle osalle turvapaikanhakijoista päätöksen odotusaika on ilmainen loma, jonka aikana saa enemmän rahaa lorvimalla, kuin mitä henkilöiden kotimaassa työtä tekemällä.

 

Me emme ole vastuussa maailman kriisipesäkkeiden ongelmista, eikä Suomen valtion tehtävä ole toimia maailman sosiaalitoimistona.

 

http://www.hs.fi/kotimaa/a1434340950571

https://en.wikipedia.org/wiki/Dublin_Regulation

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Elijas Bijur

Miksi hallituksen persut Soinin johdolla, eivät tee asiassa mitään?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Onko sinulla muuta elämää kuin persujen haukkuminen?

Tottakai asialle tehdään jotakin, mutta kai minulla on oikeus mielipidekirjoitukseen?

Viljo Häggman

Turvapaikanhakijoiden määrä tulee kasvamaan edelleenkin, koska sana leviää että Suomeen pääsee suomalaisten elätettäväksi kuka tahansa.

Riipumatta siitä saako maahan tulija virallisen turvapaikan vai ei, ketään ei käännytetä tai palauteta. Kaikki saavat jäädä maahan jollain väliaikaisella luvalla, joka muutaman vuoden päästä automaattisesti muuttuu pysyväksi. Suomi takaa kaikille niin korkean elintason, että tulijalla ei ole juuri minkäänlaista toivoa saada sellaista lähtömaassaan.
Markkinavoimat toimivat. Kansainvälinen ihmiskauppa ja salakuljetus lisääntyy lähes samaa vauhtia kuin kotimainen ihmiskauppakin. Jos muutama promille hukkuu välimereen tai eksyy autiomaahan, se ei satumaan imagokokonaisuuteen vaikuta yhtän mitään. Go north young man, go north. Ei se myöskään vaikuta Suomessa toimivien ihmiskauppiaiden moraaliin tai kotouttamisbisnekseen. Heille maahan tullut turvapaikanhakija on ainoastaan katalyytti, jota ilman raha ei liiku valtion ja kuntien kukkarosta oman firman pankkitilille.

Toimituksen poiminnat