Petri Mäkelä Satunnaisia mielipiteitä ja poliittisia piikkejä

Avoin kirje sisäministeri Petteri Orpolle

Euroopan Unionin sisäministerit on kutsuttu koolle 20.11 Pariisin tragedian varjolla. Agendalla on toimenpiteitä, joita väitetään tarvittavan islamistien tekemien terrori-iskujen ennaltaehkäisemiseksi.

 

Osa toimenpiteistä, kuten matkustusrekisterit ovat periaatteessa hyviä, mutta riittämättömiä. Paras tapa vaikuttaa islamistiterroristien liikkumiseen ja varustautumiseen Euroopassa on Schengen-alueen purkaminen ja sisärajatarkastusten palauttaminen Euroopan valtioiden välille ja asiattomasti rajoja ylittäneiden henkilöinen kiinniottaminen ja säilöminen taustatarkastusten ajaksi.

 

Osa ehdotetuista toimenpiteistä on puolestaan yleiselle turvallisuudelle haitallisia. Rajoitukset yksityiseen aseiden omistamiseen ovat täysin hyödyttömiä, koska terroristien käyttämät aseet ja räjähteet ovat olleet laittomia. Niiden alkuperä vie Balkanille ja Itä-Eurooppaan, jossa on edelleen satoja tuhansia laittomasti rikollisten haltuun päätyneitä sotilasaseita. Osa näistä katosi Jugoslavian hajoamissotien pyörteissä ja osa varastettiin armeijan ja turvallisuuspalveluiden varastoista kommunistihallintojen kaatuessa.

 

Laillisten aseiden saatavuuden, kaupan ja omistamisen rajoittaminen haittaa ainoastaan lainkuuliaisten kansalaisten harrastusta. Esimerkkinä tällaisesta kiellosta on Euroopan komission ja Ranskan sisäministeriön toimenpidesuunnitelmissa esiintynyt puoliautomaattiaseiden täyskielto. Suomessa tällaisten kieltojen vaikutus olisi erityisen haitallinen, koska kiellot vaikuttaisivat erittäin negatiivisesti reserviläistoimintaan. Reserviläisarmeijan elinehto on reserviläisten omaehtoinen harjoittelu, joka yhdessä SRA-ammunnan ja muiden toiminnallisten ampumalajien luo sen osaavimman reservin, joka pystyy kriisitilanteessa antamaan osaamisensa maanpuolustuksen käyttöön.

 

Kieltojen vaikutuksen ollessa mitätön, tulisikin tarkastella yksityisaseiden mahdollisuuksia tulevien terroristihyökkäysten estämisessä. Toistuvat hyökkäykset, joita Euroopan viranomaiset ovat olleet kyvyttömiä estämään tai pysäyttämään ajoissa, osoittavat etteivät Eurooppalaiset voi luottaa viranomaistensa suojeluun. Lainkuuliaisille kansalaisille on annettava mahdollisuus hankkia käyttöönsä ja kantaa mukanaan itsepuolustuskäyttöön soveltuvia tuliaseita.

 

Vetoan teihin sisäministeri Orpo, että toimitte järjen äänenä Euroopassa ja pidätte huolen siitä, että niin suomalaisten reserviläisten toimintaedellytykset itselataavilla aseilla säilyvät, kuin että Eurooppalaisille mahdollistetaan ihmisoikeuksiin kuuluva mahdollisuus puolustaa itseään ja läheisiään.

 

Aseistariisunnan ja toisen posken kääntämisen tulee loppua, Eurooppalaisten on saatava puolustaa itseään!

 

 

Ystävällisin terveisin,

Petri Mäkelä
Practical-ampuja
Reserviläinen

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Jari Virtanen

Kannattaa tutustua aiheeseen lavastetut hyökkäykset (Wikipedia). Eliitin suosima keino kansalaisten oikeuksien ja vapauksien rajoittamiseksi. Edellinen oli Charlie Hebdo. http://www.notonato.fi/valehyokkaykset/ ja
http://www.yhdysvallat.eu/charlie-hebdo/ ja kriisinäyttelijöistä:
http://www.yhdysvallat.eu/viranomaiset/

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Tässä on blogini aikaisemmasta komission asekieltosuunnitelmasta, mitä nyt ajetaan Ranskan hallituksen johdolla:
http://petrimkel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/205343-e...

Käyttäjän uninenmies kuva
Tuomo Niemelä

Aiheellinen huoli, sillä nyt Britannian sisäministeri Theresa Maykin näyttää vaativan koko Unionin alueelle Britannian aselakeja.

En itse kannata kanto-oikeutta, mutta Suomessa ei tarvita mitään tiukennuksiaan. Paitsi rajatarkastuksiin.

Toimituksen poiminnat