Petri Mäkelä Satunnaisia mielipiteitä ja poliittisia piikkejä

Komissio riisuu aseista terrorismin uhrit

  • SRA-Ammunnassa käytettäviä aseita
    SRA-Ammunnassa käytettäviä aseita

Euroopan komission sisäasioista vastaavaan osaston virkamiehet ovat jo pitkään pyrkineet rajoittamaan eurooppalaisten oikeuksia omistaa tuliaseita. Nyt ideologisista lähtökohdista toimivat virkamiehet ovat ottaneet terrorismin keppihevosekseen. Komissio on tehnyt esityksen uudesta tuliasedirektiivistä vain muutamia päiviä Pariisin tuhoisien terrori-iskujen jälkeen. Kaikki ymmärtävät, että uutta direktiiviä ei ole luotu hetkessä, vaan valmiin esityksen kanssa on odotettu sopivaa hetkeä sen julkistamiselle.

 

Komissio haluaa mm. kieltää urheiluammunnassa ja reserviläistoiminnassa yleisesti käytetyt itselataavat kiväärit kokonaan ja lisäksi kaikista aseluvista tulisi 5v määräaikaisia. Näillä muutoksilla ei ole minkäänlaista vaikutusta terroristeihin tai rikollisiin, joiden aseet ovat pääosin peräisin eri asevoimien varastoista, nykyään lähinnä Balkanilta. Sen sijaan nämä kiellot on suunnattu vain lainkuuliaisia kansalaisia vastaan. Komissio hyökkää myös suoraan suomalaisten reserviläisten harjoittelumahdollisuuksia vastaan. Toteutuessaan esitys lopettaisi SRA- ja palvelusaseammunnat ja niiden lisäksi Practical-ammunan kokonaan.

 

Komission ja Euroopan valtioiden päättäjien tulisi keskittyä kansalaistensa suojeluun. Pariisin terrori-iskussa terroristit ehtivät ampua viattomia siviilejä kymmeniä minuutteja, ennen kuin poliisi kykeni pysäyttämään heidät. Kuten Interpolin johtaja Ronald Noble sanoi ”Paras keino estää terroristien hyökkäykset, on sallia siviilien kantaa aseita itsepuolustukseksi”.

 

Suomen tulee vastustaa komission uutta tuliasedirektiiviä kaikin keinon. Lisäksi tulee tarkastella kansalaisten mahdollisuutta itsepuolustukseen tehokkain välinein.

 

Kirjoitus on julkaista vähän saksittuna versiona Etelä-Saimaa lehdessä 23.11.2015

http://www.esaimaa.fi/Mielipide---Sana-on-vapaa/2015/11/23/Asekielloista...

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

8Suosittele

8 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Aikaisemmin kirjoittamani avoin kirje sisäministerille aiheesta:
http://petrimkel.puheenvuoro.uusisuomi.fi/206629-a...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Onko tullut Orpolta vastausta?

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Hiljaista on pitänyt, mutta viesti on saatu kyllä perille muita reittejä pitkin.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Jos haluat tukea urheiluampujia ja reserviläisiä allekirjoita tämä vetoomus https://www.change.org/p/council-of-the-european-u...

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Hoplofobia saa täysin uudet mittasuhteet Euroopan laajuisena.

Kun kansa riisutaan aseista, samalla riisutaan ainoa todellinen keino vaikuttaa asioihin, kun asiat alkavat vaikuttaa kansalaisiin.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Vakavinta tässä on se, että komissio valehteli MEPeille ja kansalaisille, ettei mitään direktiiviuudistusta ole tulossa, vaikka Suomen sisäministeriö oli jo tiedottanut asiasta.

Valmis direktiiviuudistus tuotiin esiin heti Pariisin terrori-iskun jälkeen ja väitettiin kirkkain silmin sen tehdyn 13. päivän jälkeen. Tämä vaikka sama luonnos oli lausuntokierroksella Suomessa jo 4. päivä.

Komission demokratiavaje alkaa olla hälyyttävällä tasolla.

Tästä sotkusta saisi kirjoittaa mediakin, kuten myös direktiiviehdotuksen luokattomasta valmistelussa, jossa ainoat kuullut sidosryhmät ovat olleet asevastaisia kansalaisjärjestöjä ja direktiivin perusteluna käytetyt tilastot ovat monta kertaa vääristellyiksi todettuja.

Käyttäjän RikuReinikka kuva
Riku Reinikka

Onko tästä suunnitellun kiellon piiristä rajattu nyt pois puoliautomaattihaulikot, eli siis koskisi vain rihlattuja?

Tollasessa 5-vuoden määräaikaisuudessa ei ole mitään järkeä. Luonnollisesti paljon parempi järjestelmä halutun lopputuloksen kannalta on rikosilmoitus-aselupajärjestelmän riittävä yhteensovitus. En tiedä miten viranomainen sen nykyisin tekee, mutta jokunen vuosi sitten vielä puhuttiin "ristiinajosta" ja sen seurauksenahana huomattiin että aseluvalliset kansalaiset olivat keskiarvoa huomattavasti nuhteettomampia.

Tämän "ristiinajon" tulisi kuitenkin olla automaattinen.

Tätä terroristi tilannetta tietenkin jokainen taho joka siitä voi jotenkin oman agendansa ajamiseksi hyötyä, myös yrittää sen tehdä..

Verkkovakoilua, lain nato-yhteensovittamista ja kansalaisten riisusmista aseista. Lisäksi Euroopan Unionin yhdistämistä ynnämuuta...

Käyttäjän MarkkuPerttula kuva
Markku Perttula

Tulee mieleen Judge Dredd sarjakuva ja sen parodia tulevaisuuden fasistisesta poliisista ja liittovaltiosta(Mega city).
Ei ole enää niin kaukainen kuvitelma.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Muotoilu on niin väljä, että se voinee koskea myös kaikkia makasiinillisia haulikoita.

5v määräaikaisuus koskisi sitten jokaista asetta, kertalaukeavasta pienoiskivääristä lähtien. Sen byrokratian pyörittäminen ei ole ihan ilmaista.

Käyttäjän ReijoPaunonen kuva
Reijo Paunonen

Ja tämän maksaisivat tietenkin aseharrastajat.
Joku ministeriön valopää laskee tietenkin kuinka paljon voidaan valtion kassaan saada lisätuloja.
Henkilökunnalle lisätään kysymättä nämä lisätyövelvoitteet.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen
Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Siltähän tämä näyttää.

Käyttäjän MattiHaverinen kuva
Matti Haverinen

Maanpetterin olisi aiheellista alkaa vastailla kansalaisten kysymyksiin. Siitä me hänelle maksetaan ja hyvin maksetaankin..

Jouko Markula

Saa terroristin ampua, sitten kun on tehnyt teon, joka määrittää hänet terroristiksi..no, toivottavasti ne uhrit ovat vain suvakkeja

Toimituksen poiminnat