Petri Mäkelä Satunnaisia mielipiteitä ja poliittisia piikkejä

Minne menet EU? Diktatuuriksiko?

  • Edellinen väkisin tehty Euroopan yhdistäminen ei mennyt vahvasti, miksi nyt olisi toisin?
    Edellinen väkisin tehty Euroopan yhdistäminen ei mennyt vahvasti, miksi nyt olisi toisin?

Euroopan Unionin kehitys on jo jonkin aikaa kulkenut kohti hajaannusta. Turvapaikahakijakriisi ja talousongelmat ovat ohjanneet jäsenvaltioita ajamaan omaa etuaan. Eurooppa on tienristeyksessä, oikealle johtavalla tiellä lukee ”Yhteistyötä tekevien kansallisvaltioiden Eurooppa” ja vasemmalle johtavalla tiellä ”Komission väkivaltakoneiston väkisin yhdessä pitämä tulonsiirtoliittovaltio”.

 

Vaihtoehdot voivat kuulostaa kärjistetyiltä, mutta komission viimeaikainen toiminta näyttää tukevan ajatusta, että EU:n byrokraattijohdon tavoitteena on liittovaltio, riippumatta siitä, mitä jäsenvaltioiden kansalaiset haluavat. Kaksi uusinta ja paljastavinta askelta ovat:

 

- EU-kansalaisten aseistariisunta uuden tuliasedirektiivin toimesta.

Ja

- Komissiolle oikeus lähettää aseistettuja joukkoja jäsenmaihin niiden omasta tahdosta riippumatta.

 

Ensimmäistä ajetaan terrorismintorjunnan varjolla, vaikka kaikki viimeaikaiset terrori-iskut on tehty laittomilla aseilla. Toista puolestaan ajetaan rajavalvonnan verukkeella.

 

On käsittämätöntä, että komissio näkee Kreikan vuotavan rajavalvonnan ratkaisuna ainoastaan de-facto miehityksen. Järkevämpi ja jäsenmaiden suvereniteettia kunnioittava ratkaisu olisi poistaa Kreikka (tai mikä tahansa muu ongelmavaltio) Schengenin sopimuksen piiristä ja valtuuttaa kyseisen ongelmamaan naapurit valvomaan sisärajoja niin, että ongelma ei pääse leviämään.

 

Komissio ei kuitenkaan ole valmis perääntymään yhdestäkään toteuttamastaan askeleesta kohti liittovaltiota, vaikka ne olisivat kuinka epäonnistuneita. Ei Eurosta, Ei Schengenistä, Ei Kreikan tukipaketeista.

 

Olisiko jo aika erota unionista, joka haluaa oikeuden miehittää Suomen ilman eduskunnan lupaa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän JouniHalonen kuva
Jouni Halonen

Olen yrittänyt avittaa liittovaltiollisen banksterikratian, johon kuuluisi koko läntinen sivistys, syntymistä järjestelmätason parannusehdotuksella. Pitää vissiin kääntää lingua francalle, niin suomalaiset NATO-yhteensopivat soltutkin ymmärtävät ja innostuvat kehitystyöstä.

http://jounihalonen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/17483...

Käyttäjän JariMartikainen kuva
Jari Martikainen

Itse en oikein ymmärrä, että miksi tuosta Kreikan rajavalvonnasta oikein kohkataan. Vaikka Kreikka onkin Schengen-valtio, niin ei Kreikasta pääse toisiin Schengen-valtioihin kuin lentämällä tai meritietä.
Eli käytännössä kaikki Kreikkaan saapuvat turvikset poistuvat Schengen-alueelta poistuessaan Kreikasta ja saapuvat Schengen-alueelle uudestaan nykyisin lähinnä Slovenian kautta.
Miksei Sloveniaa vaadita valvomaan kunnolla Schengenin ulkorajaa ja rekisteröimään kaikkia turviksia??

Vaikka Kreikka rekisteröisikin kaikki sinne saapuvat turvikset, ei sillä olisi käytännössä mitään merkitystä, sillä muut Schengen-valtiot eivät palauta Dublin-tapauksia Kreikkaan.
Kreikan poistaminen Schengenistäkääm ei ratkaisisi yhtään mitään, sillä kuten aikaisemmin totesin, niin turvikset joutuvat joka tapauksessa saapumaan uudelleen Schengen-alueen ulkorajalle Kreikasta poistuttuaan.

On siis ihan sama onko Kreikka Schengenissä vai eikö se ole. On myös ihan sama rekisteröikö Kreikka sinne saapuvat turvikset vai ei.
Muun Euroopan kannalta on siis aivan yhdentekevää miten Kreikka hoitaa rajavalvontansa.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ei Kreikan tilanne ainakaan oikeuta tällaisten valtuuksien antamista Komissiolle.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Muistaakseni ehdotus sotilaallisesta ratkaisusta Kreikan ongelmiin tuli teidän puolueelta: Halla-aho ja panssarivaunut.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ei ehdotus, vaan toteamus siitä, mitä tarvitaan, jotta Kreikka pystyy uudistumaan. Perussuomalaisten ehdotus, jota myös Halla-aho kannatti, oli Kreikan poistaminen euroalueesta. Ja nyt sen lisäksi myös Schengenistä.

Käyttäjän PetriMkel kuva
Petri Mäkelä

Ei ehdotus, vaan toteamus siitä, mitä tarvitaan, jotta Kreikka pystyy uudistumaan. Perussuomalaisten ehdotus, jota myös Halla-aho kannatti, oli Kreikan poistaminen euroalueesta. Ja nyt sen lisäksi myös Schengenistä.

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

Poliitikot Suomessa ovat kuin mitään liittovaltiokehitystä ei olisi olemassakaan, varovat puhumasta asiasta millään tavalla. Sama mediassa, hommaa ajetaan kuin käärmettä pyssyyn mutta komissio on ottanut toisen kannan joka pakottaa ongelman esille toivottavasti mahdollisimman nopeasti. Mitään muuta syytä hiljaisuudelle ei ole kuin poliitikkojen tietämys ettei liittovaltiolla ole Euroopan kansojen tukea, ei Suomessa tai muuallakaan.

Käyttäjän jperttula kuva
Juhani Perttu

Samaa minäkin ihmettelen, miksi liittovaltiokehitystä ei nähdä, vaikka merkit ovat selvät. Kansojen tuella ei ole kovin väliä, koska se kansojen tuki hankitaan joko propagandalla tai sitten väkisin. Itse olen opportunistina jo valmistautunut liitovaltion toteutumiseen, niin perusteellisesti, että saattaisin jopa pettyä jos sitä ei tulisikaan.

Toimituksen poiminnat